Virksund Lystbådehavn

4.5
Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
97 51 29 29
Sandkrogen 10
Højslev 7840
Danmark
56° 36' 32.2056" N, 9° 17' 28.7844" E
Andre faciliteter: 
Beddinge
Havnepenge: 

Det koster 120 kroner i døgnet.
Fri­havns­bå­de 50 kroner de før­ste 3 døgn her­ef­ter 120 kr.
Pri­ser­ne er inkl bru­se­bad og el.

Antal havnepladser: 
150
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Blåt flag

File 2556

Virksund lystbådehavn er placeret på vestsiden af Virksund - cirka 300 meter fra slusen og dæmningen.

I havnens klubhus finder 3 badeværelser med bad og toilet. Desuden et sejlerkøkken til gæstesejlere.

Di­e­sel kan købes ved hen­ven­del­se i kio­sken. Ben­zin og ko­lo­ni­alva­rer kan købes i Sund­strup, der er placeret cirka 2 km øst for hav­nen ad lan­de­vej­en.

Seværdigheder

Den jydske Rosenpark I Aalestrup er bestemt et besøg værd. Parken er anlagt på en skråning ned til Simested å. Parken bestræber sig på at præsentere 1-2 helt nye sorter hvert år og har et udarbejdet katalog, der samtidig kan bruges som bestillingsliste.

File 2551

Den jydske rosenpark i Aalestrup

Parken indeholder desuden en smuk pavillon med café, hvor der i højsæsonen serveres kaffe og tá-selv-bord. Ved søen findes romantisk lysthus og på den anden side af åen er anlagt en staudehave tilpasset ådalens flora. Der er legeplads, hvor børn kan lege.

Ørslev Kloster er en firlænget barok herregård. Nordfløjen er gården er en kirke, og er usædvanlig smukt udsmykket. Havnen og kirken er åben for offentligheden, mens selve herregården idag fungerer som forbydelsessted for kunstnere og studerende.

Besejling: 
Virksund Lystbådehavn kan anløbes døgnet rundt. Bemærk at den grønne tønde med topbetegnelse ved Sundsøre Rev skal respekteres. Revet strækker sig langt ud i sundets bredde. Der kan forekomme kraftig strøm, når slusen i Hjarbæk fjord reguleres. Hav­nen har 2 ind­sej­lin­ger, en nord­lig ho­ve­d­ind­sej­ling og en syd­lig ind­sej­ling. Den nord­li­ge ho­ve­d­ind­sej­ling har et fyr på styrbord side, der viser grønt, fl 2 lys, og et fyr på et bro­ho­ved på ind­sej­lin­gens bagbord side, der viser rødt, fl 2 lys. Den syd­li­ge ind­sej­ling har et fyr på styrbord side, der viser grønt, fast lys, og et fyr på et bro­ho­ved på ind­sej­lin­gens bagbord side, der viser rødt, fast lys. Bundgarn og andet fiskegrej forekommer i området. Vis hensyn til færgetrafikken.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Else Mørks billede

Dejlig havn, mange pladser. Havnerestaurant..... , frisk morgenbrød, og så er der jo altid Lovns Bredning at fornøje sig med på turen videre:)

Annonce