Nappedam Lystbådehavn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Nappedam Lystbådehavn, sidst redigeret af Lars Thorup Pedersen den 27/01/2015 - 14:29
4.333335
Gennemsnit: 4.3 (3 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
86 37 20 89
Molsvej 33
Rønde 8410
Danmark
56° 16' 37.3656" N, 10° 29' 39.6636" E
Havnepenge: 

Både under 10 meter koster 125 kroner per døgn.
Både over 10 meter koster 150 kroner per døgn.

Antal havnepladser: 
200
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Blåt flag

Lækker lystbådehavn placeret inderst i Århus bugten. Havnen har godt 200 faste bådepladser og en del gæstepladser. Der findes el og vand på alle broerne, samt moderne bade- og toiletfaciliteter ved klubhuset, som også står til fri afbenyttelse for gæstesejlere. I klubhuset forefindes TV med tekst tv. Der er mulighed for at købe dieselolie på havnen.

Der er 3 km til Rønde midtby, hvor der findes flere dagligvarebutikker samt et væld af specialbutikker. Ved havnen afgår bus til Rønde, Ebeltoft og Århus. De blå cykler, som står på havnen, kan gratis benyttes af gæstesejlere. Der er anlagt cykelsti helt til Rønde.

Nappedam lystbådehavn er bygget og bliver vedligeholdt af medlemmerne.

Seværdigheder i området

Kalø Slotsruin ligger i gåafstand fra Nappedam Lystbådehavn. Tårnet samt grundmurerne af slotskomplekset står endnu - ligesom vejen til slottet er brobelagt. Slottet har haft kendt fanger i fængslet - blandt andet præsten fra Vejlby og den svenske konge Gustav Vasa. Slottet blev revet ned af Gyldenløve i 1672, og stenene fra slottet blev sidenhen brugt til opførslen af Charlottenborg Slot ved Konges Nytorv i København.

Djurs Sommerland er placeret cirka 20 kilometer fra havnen, og er et besøg værd.

Besejling: 
Nappedam kan anløbes døgnet rundt. Ved indsejling bør man kun sejle af den S-lige indsejling til Egens Vig - denne er afmærket med rødt blinkfyr og en rød topstage i perioden 1. april til 15. november. Havnen har et rødt molefyr.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
nick steffensens billede

En meget stille havn, i smuk natur.
Havnen har, efter min mening, de reneste og fineste, toilet og bade forhold i dk.
Husk at fang den sidste røde bøje. God vind

Annonce